Κυριακή, Απριλίου 08, 2007

ΠΑΣΧΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΣΧΑ, ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ.

Χθες μετά την Ανάσταση ήμουν καλεσμένος σε μια φιλική παρέα.

Kάποιος, μάλλον αφελώς, είχε την φαεινή ιδέα να ανοίξουμε την τηλεόραση για να πάρουμε ...Πασχαλινή ατμόσφαιρα. Εκεί, στην Κρατική Τηλεόραση, είδα ένα –κατά την άποψή μου- απίστευτης βαρβαρότητας, δήθεν Ελληνικό γλέντι, όπου παρουσία πολιτικών προσώπων, της Κυβέρνησης και της Αντιπολίτευσης, γνωστός "ηθοποιός" , (δέν έχω την τιμή να γνωρίζω το όνομά του, αλλά όταν μου το ανέφεραν κάτι σαν αθερίνα μου θύμιζε), ήρθε με το τσιγάρο στο στόμα, στο κέντρο της σκηνής με ύφος «πολλά βαρύ»-που δεν του πήγαινε καθόλου- κρατώντας μία στίβα πιάτα, με το αριστερό χέρι, άρχισε να τα χτυπάει και να τα σπάει όλα μαζί με ένα άλλο πιάτο που κρατούσε στο δεξί.

Η τραγουδίστρια και μαζί σχεδόν όλες οι παριστάμενες κυρίες, λίκνιζαν τα οπίσθιά τους, υπό τους ήχους αμανέδων, και χτυπούσαν παλαμάκια ρυθμικά με σηκωμένα τα χέρια!

Το ίδιο έκαναν και οι άνδρες συνδαιτυμόνες, με μόνη διαφορά ότι λίκνιζαν περισσότερον, αντί των οπισθίων, τα υπερχειλίζοντα στομάχια τους!

Οι πολιτικοί εκπρόσωποι, της Κυβέρνησης και της Αντιπολίτευσης, εν αγαστή συμπνοία και πρωτοφανή ομοψυχία, χειροκροτούσαν και αυτοί.

Πάσχα των Ελλήνων Πάσχα...

Αυτόν τον πολιτισμό προάγει η κρατική τηλεόραση, την οποία πληρώνουμε υποχρεωτικά μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ!

Η στραβός είναι ο γυαλός η στραβά αρμενίζουμε...

Η μήπως εγώ κάνω λάθος;

Υπάρχει η μόνιμη επωδός, ότι "αυτά ζητάει ο λαός"!

Με αυτά και με τα άλλα όμως ο λαός "τραβάει την... κατηφόρα" αντί της ανηφόρας του γνωστού ποιήματος και με αυτά που τον ταϊζουν θα κατεβαίνει όλο και περισσότερο!

Για την κουλτούρα αυτού του έρημου λαού ενδιαφέρεται κανείς;

Φωνή βοώντος εν τη ερήμω...

Κάποιος είχε μιλήσει για "ένα απέραντο φρενοκομείο..."

"Αν τουλάχιστον, μέσα στους ανθρώπους αυτούς,
ένας επέθαινε από αηδία...
Σιωπηλοί, θλιμμένοι, με σεμνούς τρόπους,
θα διασκεδάζαμε όλοι στην κηδεία."

Από την "Πρέβεζα" του Κώστα Καρυωτάκη.

Ετικέτες

6 Comments:

Blogger Oya said...

Dion, what are you talking about here? I wish I could understand. I really appreciate your visits to Istanbul Daily Photo. Greetings from Istanbul...

10:05 μ.μ.  
Blogger Disposition21 said...

Χρόνια Πολλά και καλή αρχή! :)

Αγαπημένο το ποίημα του Καρυωτάκη.
Πολύ καλά τα λες Dion.M! Εντάξει την ΕΡΤ είναι απαράδεκτο που την πληρώνουμε εδώ και χρόνια, τώρα το έχουμε ...συνηθίσει. Πριν από λίγο καιρό πρότεινε ένας ραδιοφωνικός παραγωγός να μαζεύαμε υπογραφές πολύς κόσμος και να διαμαρτυρηθούμε αφού η ΕΡΤ μας είναι σχεδόν άχρηστη, γιατί να την πληρώνουμε.

Όσο για τον "πολιτισμό" που προάγει, αυτός κυριαρχεί στην TV αυτόν προάγει. Εγώ πάντως στην TV βλέπω μόνο Champions League και καμιά φορά ειδήσεις, για να βλέπω τι παίζει. Ευτυχώς (!) που υπάρχει το internet :)

11:10 μ.μ.  
Blogger Dion.M. said...

Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

10:22 π.μ.  
Blogger Dion.M. said...

Hello Oya,
Welcome to my blog-house!

In my post, I criticize the Greek State TV, for bad quality.

At the end of the post, I ask how they could and none has died of disgust yet…

Private channels are worst than State channels of course, but we don’t have any expectation from them, because we don’t pay for private channels.

The origins of the problem is that TV is oriented to the basis of human pyramid, because the population there, is great but culture is usually minimized…

Dispotition21,

Ευχαριστώ για τις ευχές σου και κυρίως για την συμμετοχή σου.

Και εγώ, μόνο Champions League βλέπω στην TV, αλλά καμμιά φορά, όπως την αναφερθείσα, βρίσκομαι εκτός έδρας και παθαίνω πανωλεθρία...

10:30 π.μ.  
Blogger Oya said...

Well, what else is new? Private channels are bad here too. Nothing you can do about, because majority of people likes it...

11:11 μ.μ.  
Blogger Dion.M. said...

Friends,

I will be absent for three days because I am going to my particular homeland. (Zante: The place of my parents' origins).

During my absence, I leave a song for you...

And a story:

"Not like a king but an actor
he put on a gray cloak
instead of his royal one
and secretly went away." Plutarch, Life of Dimitrios

I feel a little upset, because the party is over!

9:33 π.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home